TRİAL BİD
Benzer Yazılar
Trial bid, 1 majör açışına cevapçının 2 seviyesinde basit destek verdiğinde 3 pikin altında başka bir renkten yardım isteyip zona davet etmektir. 6 Kayıplı el ile yapılır. Trial bid;
a) Cevapçısının basit desteğinden sonra açıcı tarafından yapıldığı gibi cevapçının rengine açıcının tutuşundan sonra cevapçı tarafından da yapılabilir.
b) Ortağın basit desteğinden sonra en fazla kayıp olan uzun renk rebid edilerek ortaktan o renk için yardım istenir.
c) Araya giriş varsa da uygulanır.
Kayıp Sayma Yöntemine Göre Trial Bid: Açıcı, ortağın basit desteğinden sonra elindeki kayıpları sayar; 7 kayıp ile pas der, 6 kayıp ile trial bid yapar ve 5 kayıp ile 4 Majör söyler.
Dikkat Ediniz:
1) Ortağın basit desteğinden sonra trial bid yapıldığından açıcının renginin 3 seviyesinde tekrarlaması zon için davet değil; 6 kartlı koz, dengesiz ve zayıf el olduğunu gösterir. Rakibin müdahalesini zorlaştırmak ve kompetisyon amacıyla yapılır. Yarışsal olarak söylenen 3 Majör de davet değildir.
2) 1 Majör açışına 2 seviyesinde basit destek veren cevapçıdan sonraki rakibin yaptığı overcall, açıcının trial bid yapmasına yer bırakmıyorsa açıcının atacağı “kontr” trial bid anlamındadır. Trial bid yapmaya yer kalıyorsa atılan kontr trial bid değil, “ceza” olur.
3) Kayıp Sayma Yöntemine Göre Trial Bid: Açıcı, ortağın basit desteğinden sonra elindeki kayıpları sayar; 7 kayıp ile pas der, 6 kayıp ile trial bid yapar ve 5 kayıp ile 4 Majör söyler.
Bu konu ile ilgili olarak daha geniş açıklama ve örneklere PROFESYONEL BRİÇ kitabından ulaşılabilir.
Yazıyla ilgili yorum ve düşüncenizi ekleyebilirsiniz.
Yorum yazın